Info – Mikä ihmeen Pikku Ihme?

Taitopaja Pikku Ihme on lämminhenkinen pieni tarina- ja kuvapaja, jonka tarkoitus on levittää ilon, toivon ja rohkaisun hippusia tuotteidensa kautta. Niiden takana olen minä, kuvittaja, tarinankertoja ja visuaalinen viestijä Tea Ikonen.

Oman yritystoimintani kautta haluan puuttua ongelmaan, joka aiheuttaa suuria tappioita niin yksilö- kuin yhteiskunnallisellakin tasolla. Tuo ongelma on arvottomuuden ja merkityksettömyyden kokemus. Kielteinen kuva itsestä heikentää yksilön elämänlaatua ja passivoi. Ajatus omasta arvottomuudesta saa aikaan ajatuksen, ettei mitään kannata yrittää.

Tällä on myös yhteiskunnallisia vaikutuksia, jos osa sen jäsenistä ei edellä mainituista syistä löydä paikkaansa elämässä eikä kykene palvelemaan toisiaan ja yhteisöään. Kaikki häviävät.

Tiedän tämän, sillä olen itse kokenut arvottomuutta, minulla on ollut kielteinen minäkuva ja heikko itseluottamus. Niiden vuoksi koen lähteneeni monessa asiassa takamatkalta muihin verrattuna, ja ne ovat estäneet minua monta kertaa tarttumasta toimeen ja toteuttamasta unelmiani ja ideoitani. Viimeiset parikymmentä vuotta täysi-ikäiseksi tultuani ovatkin menneet poisoppiessa niitä asioita, mitä opin elämäni ensimmäisten parinkymmenen vuoden aikana.

Tiedän myös, mikä arvottomuuteen on hyvä vastalääke: välittäminen. Pysähtyminen hänen luokseen, jonka ohi muut kulkevat, hymy, ystävällinen sana, rinnalla kulkeminen, taakan jakaminen. Uskon, että välittäminen elvyttää maailman nujertaman mielen.

Pikku Ihme parantaa maailmaa kortti kerrallaan. Uskon, että tuotteeni – kortit ja kalenterit – ovat enemmän kuin pelkkiä paperinpaloja, sillä ne kantavat mukanaan lohdullista viestiä elämänilosta ja merkityksellisyydestä unohtamatta pilkettä silmäkulmassa. Tiktokin, Instagramin ja Whatsappin aikakaudella ne viestivät välittämisestä, eivätkä ne katoa, kun sähköt katkeavat, netti pätkii tai puhelimesta loppuu virta.

Kortin antaminen voi olla pieni teko, mutta joskus sen vaikutus on yllättävän suuri.

Tea Ikonen
Kuvittaja, tarinankertoja ja visuaalinen viestijä
Taitopaja Pikku Ihme

PS. Lue lisää: Minkä ongelman haluaisin ratkaista kuvittajana? (Linkki johtaa blogikirjoitukseeni teaikonen.fi-sivustolla ja avautuu uuteen ikkunaan.)

PPS. Tustustu myös Kirjoituksia kiltteydestä -blogiini. (Linkki avautuu uuteen ikkunaan.)